Duerne, hvoraf der gives en Mængde Arter, udgjøre en egen Orden i Fugleklassen. De leve alene af Korn og saadanne Frøsorter, som de kunne svælge hele; thi med sit svage Næb kan de ikke ligesom Papegøierne knuse eller sønderbide de større Frøsorter. De flyve godt, men med stor Larm, og ere meget frugtbare.
Her i Landet har vi tre vilde Duearter, nemlig Ringduen, som er 143den største, Skovduen, som ofte har sit Rede i hule Træer, og Klippeduen — hvorfra vore tamme Duesorter nedstamme, — som findes paa et Par Øer ved Stavanger.
I Nordamerika findes Vandringsduen, som i Parringstiden slaar sig sammen i saa store Flokke, at man har udregnet, at en saadan har indeholdt over 20 Millioner. De leve mest af Bøgeolden.